مدارک مورد نیاز برای کاریابی و درخواست کار Bewerbungsunterlagen
کشور آلمان یکی از قطبهای صنعتی و اقتصادی جهان بهحساب میآید. این کشور به واسطه فعالیتها و پیشرفتهای سریع صنعتی و فناوری، همواره بهعنوان یک کشور مهاجرپذیر و نیازمند نیروی کار شناخته میشود. به همین دلیل سالانه شاهد درخواستهای بسیار زیادی برای کار در آلمان و کاریابی و ویزای کار آلمان هستیم. ما در ادامه این مطلب قصد داریم با شما در مورد مدارک مورد نیاز برای کاریابی و درخواست کار در این کشور صحبت کنیم.
طبیعی است که لازمه اصلی اشتغال در یک شرکت آلمانی «دریافت جاب آفر یا پیشنهاد شغلی از طرف کارفرمای آلمانی» است. البته جاب آفر نیاز به هیچ هزینهای ندارد. متقاضی میتواند با به همراه داشتن شرایط و مدارک مورد نیاز از کارفرمای آلمانی پیشنهاد شغلی دریافت کند. پیش از آنکه وارد بحث اصلی شویم، لازم است به این نکته هم اشاره کنیم که داشتن جاب آفر آلمان میتواند شرایط برای دریافت ویزای کار و اقامت موقت و در نهایت اقامت دائم در آلمان را مهیا کند. با ما همراه باشید.
مدارک مورد نیاز برای کاریابی و درخواست کار در آلمان
جاب آفر همان پیشنهاد شغلی و نوعی دعوت برای همکاری از طرف یک کارفرمای خارجی (آلمانی) است. در واقع جاب آفر میتواند تمام ویژگیهای شغل و انتظارات مورد نظر از شاغل، حقوق و کسورات متقاضی و شرح وظایف وی را بیان کند. به همین دلیل شما در زمان تنظیم درخواست خود برای اشتغال در آلمان، باید این اطلاعات را در اختیار کارفرما یا موسسه کاریابی قرار دهید. کارفرما ضمن مقایسه این اطلاعات با شرایط مورد نظر، پذیرش یا عدم پذیرش شما را مورد بررسی قرار میدهد. اصلیترین مدارک مورد نیاز برای کاریابی و درخواست کار در آلمان عبارتاند از:
1- نام کارفرما
2- نشانی کارفرما
3- عنوان شغلی کارفرما
4- اطلاعات تماس شرکت
5- نام متقاضی
6- عنوان شغل پیشنهادی
7- مسئولیتها و وظایف شغلی
8- تاریخ آغاز فعالیت
9- میزان پرداختیها و کسورات
10- مکان و ساعات کاری
11- مزایای شغلی
درخواست کار در آلمان
سلسله مراحل درخواست کار در کشور آلمان به این ترتیب است:
1.تنظیم رزومه به سبک آلمانی
رزومه باید مشخص کننده و گویای مهارتها و تخصصهای متقاضی باشد. برای این منظور، توصیه میکنیم که چند رزومه استاندارد آلمانی را مورد بررسی قرار دهید. بدین ترتیب با سبک و سیاق آنها آشنا خواهید شد. رزومهای که برای دریافت ویزای کار در آلمان تنظیم میشود باید دارای مشخصات زیر باشد:
حداکثر در دو صفحه تنظیم شود.
بهروزرسانی و کامل باشد.
حاوی نکاتی برای موقعیتهای شغلی گوناگون باشد.
دارای امضاء، تاریخ و موقعیت جغرافیایی باشد. (در گوشه پایین سمت چپ آخرین صفحه)
2.استفاده از وبسایتهای کاریابی آلمانی
این میتواند بهترین آغاز برای یک متقاضی باشد. پس بهطور رایگان در یک سایت آلمانی کاریابی ثبتنام و رزومه خود را در آن بارگذاری کنید. در این وبسایتها میتوانید گذشته از فرصتهای شغلی زبان آلمانی، با فرصتهای شغلی که به زبان انگلیسی نیاز دارند هم آشنا شوید. زمانی که شغل مورد نظر شما در این وبسایتها مشخص گردید، میتوانید کاورلتر و مدارک خود را ارسال نمایید.
3.آمادهسازی کاورلتر
کاورلیتر که بهصورت یک نامه به همراه رزومه ارسال میشود، حاوی جزئیات بیشتری در مورد مهارتهای شغلی، علمی و تخصصی متقاضی است. کاورلتر به کارفرما امکان میدهد تا جنبههای دقیقتری از متقاضی را مورد بررسی قرار دهد. کاورلتر میتواند بهصورت کلی تنظیم شود. هر موقعیت شغلی، نیاز به یک کاورلتر خاص خود دارد. به الزامات مربوط به کاورلتر توجه کنید:
کاورلتر نباید کپی شده باشد.
کاورلتر نباید اغراقآمیز باشد.
کاورلتر باید گویای مهارتهای واقعی و کامل شما باشد.
4.دریافت توصیهنامه از کارفرمایان پیشین
کارفرمای آلمانی نیاز به این دارد که بداند شما در چه پروژه چه وظایفی بر عهده داشتید، چه مدت فعالیت کردید و محل کار سابق شما چه ارزیابی و برداشتی از شما دارد. به همین دلیل باید نسبت به دریافت توصیهنامه از کارفرمایان گذشته خود اقدام کنید زیرا:
توصیهنامه موجب برجسته شدن نقاط قوت شما میشود.
قابلیتهای مدیریتی و مهارتهای شما را مشخص میکند.
یک نوع اعتبار برای متقاضی بهحساب میآید.
5.ضمیمه کردن مدارک تحصیلی و مدرک زبان
در این مرحله، متقاضی دانشجو یا دانشآموخته بودن خود را به کارفرما اعلام میکند. کمترین مدرکی که کارفرما از شما انتظار دارد، لیسانس یا فوقلیسانس از دانشگاههای آلمان و یا مدرک معادلسازی شده از دانشگاههای ایران است. البته ارائه مدرک فنی و حرفهای معتبر در ایران نیز میتواند جای خالی مدرک لیسانس را پر کند.
در مورد مدرک زبان آلمانی هم باید به این نکته اشاره کنیم که کارفرما باید مطمئن شود که متقاضی میتواند در محل کار خود با زبان آلمانی صحبت کند و در برقراری ارتباط با محیط پیرامون با مشکلی مواجه نخواهد شد.
6.ارائه سوابق کاری (پورتفولیو) و رایتینگ سمپل
پورتفولیو یعنی مجموعه سوابق کاری و مدارک که بیان کننده تخصص و مهارتهای متقاضی است. رایتینگ سمپل نیز به مقالات یا نوشتههایی گفته میشود که متقاضی به همراه مدارک خود ارسال میکند تا توانایی علمی و آکادمیک خود را نشان دهد.
7.ارسال درخواست کاری
در این مرحله باید فرم مدارک آماده شده خود را از طریق درخواست آنلاین ارسال کنید. ارسال درخواست کار میتواند به یکی از این دو صورت انجام شود:
ارسال به ایمیل شرکت
ارسال از طریق تکمیل فرم ثبتنام که بر روی وبسایت شرکت قرار دارد.
8.آمادگی برای مصاحبه
در صورتی که کارفرما کلیات مدارک ارسال شده شما را تأیید کند، پیشنهاد انجام مصاحبه خواهد داد. در این مرحله اگر شما به دلیل ویزای جابسیکر در آلمان حضور داشته باشید، میتوانید بهطور مستقیم به شرکت مراجعه کنید و در غیر این صورت میتوانید در هر نقطه در خارج از این کشور، بهصورت آنلاین و ویدئو کنفرانس اقدام به برگزاری مصاحبه با کارفرما نمایید.
کلام آخر
در این مقاله درباره مدارک مورد نیاز برای کاریابی و درخواست کار Bewerbungsunterlagen صحبت کردیم. یادتان باشد متقاضی، گذشته از وبسایتهای کاریابی میتواند برای کار در آلمان از روشهای سریعتر دیگری نیز استفاده کند. بهترین روش برای کاریابی و دریافت ویزای کار در آلمان «مراجعه به مؤسسههای کاریابی معتبر» است.
فرایند کاریابی در کشور آلمان میتواند بسیار زمانبر باشد، در عین حال مؤسسههای کاریابی معتبر بهواسطه چندین سال تجربه در زمینه پیدا کردن شغل میتوانند راهگشای خوبی برای شما باشند. این شرکتهای کاریابی بینالمللی به شما کمک میکنند تا بسیار سریعتر از سایر روشها به شغل مورد نظر خود در کشور آلمان دست پیدا کنید.