زندگی در آلمان
آلمان با مساحت تقریبی ۳۵۷ هزار کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر 71 میلیون نفر، یکی از کشورهای صنعتی و پیشرفته اروپا و جهان محسوب میشود. شرایط عمومی برای اقامت در آلمان نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر جهان مناسبتر است.
با داشتن یک شغل مناسب در آلمان، میتوانید به خوبی هزینههای زندگی را تامین کنید. این کشور در مقایسه با سایر کشورهای پیشرفته جهان، یک مقصد مهاجرتی مناسب و نسبتاً ارزان است.
قانونمداری و التزام به قوانین از ویژگیهای برجسته مردم آلمان به شمار میرود. مردم آلمان به نظم و ترتیب شهرت دارند و تلاش میکنند با مهاجران نیز برخورد مناسبی داشته باشند.
در بررسی کلی، آلمان یک کشور صنعتی در قلب اروپا است. پایتخت آن برلین است و از شمال با دریای شمال، دریای بالتیک و دانمارک، از جنوب با اتریش و سوئیس، از شرق با لهستان و چک و از غرب با فرانسه، هلند، بلژیک و لوکزامبورگ هممرز است.
کاریابی در آلمان
کاریابی در آلمان اولین گام برای مهاجرت کاری به این کشور است. اگر قصد مهاجرت به آلمان از طریق کار را دارید، باید برای دریافت ویزای کاری اقدام کنید. برای این منظور، به یک دعوتنامه رسمی کاری از جانب یک کارفرمای آلمانی نیاز دارید. همچنین ممکن است بخواهید ویزای جاب سیکر آلمان را دریافت کنید تا بتوانید در محیط به دنبال شغل ایدهآل خود بگردید.
یکی از روشهای موثر برای یافتن شغل مناسب، مراجعه به موسسات و سایتهای کاریابی آلمان است. این موسسات با توجه به رزومه شما و نیاز کارفرمایان آلمانی، بین شما و کارفرماهای مناسب ارتباط برقرار میکنند. آنها نه تنها به شما در یافتن شغل کمک میکنند، بلکه نیاز کارفرمایان به نیروی کار متخصص و ماهر را نیز تامین میکنند.
با این حال، برای پیدا کردن کارفرما و برقراری ارتباط با آنها نیازی به مراجعه به موسسات کاریابی نیست. شما میتوانید خودتان مستقیماً کارفرماها را پیدا کرده و مدارک کاریابی (Bewerbungsunterlagen) خود را مطابق با استانداردهای موجود ارسال کنید و در نهایت وقت مصاحبه کاری بگیرید.
دانشجویی در آلمان
ویزای تحصیلی آلمان برای سطوح مختلف تحصیلی صادر میشود. اولین قدم برای دریافت این ویزا، رزرو وقت بهصورت آنلاین از طریق وبسایت سفارت آلمان است.
یکی از مهمترین شرایط اخذ ویزای تحصیلی در آلمان، دریافت نامه پذیرش از یکی از دانشگاههای آلمان است. با داشتن این ویزا، شما میتوانید بهصورت تمام وقت در آلمان تحصیل کنید. پس از دریافت پذیرش از یک کالج یا دانشگاه، میتوانید برای ویزای تحصیلی اقدام کنید.
کالجها در آلمان نهادهای دولتی وابسته به دانشگاهها هستند که مسئولیت آموزش زبان آلمانی و دروس پایه مرتبط با رشته تحصیلی شما را بر عهده دارند. توجه داشته باشید که آموزشگاهها و مدارس زبان آلمانی به تنهایی نمیتوانند مبنای دریافت ویزای تحصیلی باشند. اگر قصد دارید زبان آلمانی را از ابتدا در آلمان یاد بگیرید و مستقیم از ایران درخواست دهید، سفارت آلمان به شما ویزای تحصیلی نخواهد داد.
آوسبیلدونگ
آموزش در آلمان برای اتباع خارجی در قالب یک برنامه آموزشی حرفهای ارائه میشود. برای شرکت در آوسبیلدونگ (Ausbildung) در آلمان، افراد باید به مهارتهای زبان آلمانی مسلط باشند. پذیرش برای کارآموزی در آلمان نیازمند تسلط به زبان آلمانی در سطح B1 یا B2 است.
افرادی که به دنبال ویزای آوسبیلدونگ هستند، میتوانند از کشور خود به شرکتهای آلمانی تقاضای کارآموزی دهند یا پس از دریافت ویزا به آلمان سفر کنند و به دنبال شرکتهای ارائهدهنده آوسبیلدونگ بگردند.
پس از پذیرش در آوسبیلدونگ در آلمان، آموزش به دو بخش اصلی تقسیم میشود:
- کارآموزی در شرکتهای آلمانی: کارفرما یا شرکت آلمانی با شما تماس گرفته و برای حضور در محل کار بهعنوان کارآموز دعوتتان میکند تا تجربه عملی کسب کنید.
- آموزش در مدارس حرفهای (Berufsschule): همزمان باید در یک آموزشگاه حرفهای آموزشهای نظری و عملی دریافت کنید.
سیستم آموزشی در آلمان منحصربهفرد است و به دانشجویان کشورهای غیر اتحادیه اروپا این امکان را میدهد تا در شرکتهای آلمانی دورههای کارآموزی را بگذرانند و همزمان در مراکز فنی و حرفهای آموزشهای لازم را دریافت کنند. این آموزشها، شرایط ورود به بازار کار را فراهم میکنند.
دیدگاهتان را بنویسید